Ontdek responsive design voor webcontent op je mobiele devices

Het aantal mensen dat je website bezoekt via mobiele apparaten -zoals tablets, smartphones en mini-netbooks- groeit. Hoe zorg je dat je web content er fantastisch blijft uitzien op alle mobiele devices? Het geheim schuilt in responsive design. Lees of scan dit artikel om meer te weten over deze design oplossing en krijg toegang tot een aantal prachtige web voorbeelden met responsive design.


Hier ligt een uitdaging voor iedereen die een website gebruikt om haar publiek te bereiken. Het maakt niet uit of je een ondernemer bent of als marketeer werkt voor een groot merk. Terwijl het aantal mensen dat mobiele devices gebruikt groeit, dien je na te denken over welke content je wilt delen via de verschillende devices.

responsive web ontwerp

Gelukkig zijn er een aantal slimme ontwerpers die aan een oplossing werken met responsive design. De term -responsive design- is in een introductie artikel gebruikt door web ontwerper en ontwikkelaar Ethan Marcotte .

Lees verder en ontdek aan aantal prachtige voorbeelden van responsive web design. Als je niet geinteresseerd bent in ontwerp of stylesheets, geen probleem. Open de diverse websites en speel met de grootte van je browser venster. Ontdek nu hoe responsive design in de praktijk werkt.

Bekijk 3 prachtige voorbeelden van responsive design in actie

Hicksdesign, foodsense en morehazards ontvangen hun online publiek met een website die aangepast is met responsive webdesign. Klik op de afbeeldingen om hun sites te bezoeken. Pas je browser venster aan en kijk naar de wonderbaarlijke ontwerpen. Zie hoe ze zich aanpassen aan de grootte van je browser venster. Bedenk eens hoe jouw website eruit zou zien in een responsive web design?

Een aantal mooie voorbeelden van responsive design:

  1. Hicksdesign:

Hicks deisgn

  1. Food sense:

Food sense website

  1. More Hazards:

More hazards website

Ontdek mooie responsive WordPress themes

Wat als je nu al gebruik wilt maken van responsive webdesign? Dan is hier je kans. Lees verder en bekijk een aantal nieuwe themes van WordPress. Klik op de afbeeldingen om toegang te krijgen. Pas wederom je browser venster aan en kijk hoe deze designs werken in actie. Klik op de see it in action knop, nadat je het theme opent via je browser.

 1. Twenty eleven:
 2. Twenty Eleven WordPressChateau demo:
 3. Chateau wordpressQuintus:
 4. quintus wordpressReact:
 5. react wordpressBasic maths:

basic maths wordpress

Content blijft koning, tegelijkertijd, zonder een responsive web ontwerp zou je content wel eens verloren kunnen gaan op mobiele devices. Zorg daarom dat je website opvalt op elk willekeurig mobiel apparaat. Zeker iets waar ik aan zou willen werken, want zoals je ziet is Nieuwe Media Gids nog niet responsive. Nog niet.

Dit artikel is ontstaan dankzij een presentatie van Sara Cannon ( Sara werkt als Interaction Designer & Developer bij Scout Branding Company ). Haar presentatie, tijdens the Wordcamp San Francisco op 12 augustus 2011 werkte als inspiratie om na te denken over responsive webontwerp en wat het betekent voor ondernemers en marketeers. Om Sara’s presentatie te bekijken, ga naar: slideshare. Voor Sara’s blog, ga naar sara-cannon.com.

Als je meer wilt weten over responsive ontwerp, bekijk dan dit mooie artikel van Kayla Knight in Smashing Magazine: Guidelines for responsive web design.

Mocht je op zoek zijn naar professionele WordPress themes die in de toekomst rekening houden met responsive design, ga dan naar studiopress nieuwste uitgaven [Studiopress is onderdeel van onze lijst van affiliates, wij ontvangen commissie]:

Theme of the Month - AgentPress
We horen graag je reactie. Wat is jouw idee over responsive web ontwerp? Laat je reactie of vraag achter in ons commentaar venster.

[author] [author_image timthumb=’on’]http://nieuwemediagids.nl/wp-content/uploads/2011/11/Profile2-Juan-Felix.jpg[/author_image] [author_info]Over de auteur: Juan Felix is social media consultant en eigenaar van Mirror Yourself. Hij schrijft tevens voor FB&Business, één van de vier grote social media magazines in de VS FB&Business[/author_info] [/author]

About Juan Felix

Over de auteur: Juan Felix is social media consultant en eigenaar van klantrelatie marketing bedrijf Felix Relationship Marketing. Juan helpt grote Amerikaanse publieke figuren en merken als Mari Smith en Social Media Examiner met het professioneel inrichten en onderhouden van hun klantrelaties via social media. Mocht je tips willen ontvangen over het professioneel inrichten van je klantrelatie management met social media, mail Juan dan via customercare@felixrelationshipmarketing.com of volg hem via @juanflx.

0 comments

Trackbacks

 1. […] Het antwoord op deze vraag is responsive design. Iets waar StudioPress themes rekening mee houden. Om meer te leren over responsive design, kun je dit artikel lezen “Ontdek responsive design voor web content op je mobiele devices”. […]