8 Tips voor een Top Profielfoto op Facebook

ProfielfotoVraag jij je af hoe je een spetterende indruk maakt met je Facebook profielfoto? Je profielfoto is je visitekaartje op Facebook. Facebook heet niet voor niets Facebook. Mensen gaan naar dit sociale platform om je gezicht te zien. Lees verder en ontdek 8 tips om een onuitwisbare positieve indruk achter te laten op je Facebook profiel pagina bezoeker. 

Schrijver gaf onlangs een interview aan Wild FM HitRadio. Wil je dit interview beluisteren, ga dan nu naar de audio versie van dit radio interview.
#1 Schakel een professionele fotograaf in

Stel je voor dat je profielfoto op de voorpagina van een bekende krant verschijnt. Zou je dan een professionele foto willen zien of aan casual shot in je meest ongunstige positie? Met Facebook is dat precies zo. Je profielfoto is publiek zichtbaar voor iedereen – ook voor mensen die geen vriend van je zijn op Facebook. Google indexeert alle publieke informatie en daar hoort je profielfoto ook bij.

Stel je voor dat je potentiële werkgever je Googlet en landt op je Facebook profielfoto. Ik neem aan dat je hem of haar dan geen afknapper wilt bezorgen. Kies daarom voor een professionele fotograaf. Een profielfoto kun je al laten maken voor € 95,- (inclusief basis make-up voor vrouwen). Lijkt wellicht veel geld, maar valt wat mij betreft in het niet bij wat we gemiddeld besteden aan ons mobiel bellen.

#2 Plaats een recente profielfoto

Gebruik geen foto die ouder is dan 1,5 tot 2 jaar. Als je denkt dat je die foto van 20 jaar geleden nog kunt gebruiken, bedenk dan welke indruk mensen van je krijgen als ze je face-to-face in het echte leven ontmoeten. Kies daarom voor een recente foto.

#3 Ga casual gekleed

Facebook is een informeel platform. Mannen hoeven zich niet te presenteren met pak en stropdas. Kies voor casual, maar niet bloot!

#4 Gebruik geen zware make-up

Sommige professionele fotografen bieden een basis make-up bij hun profiel foto shoot. Als vrouw wil je niet verschijnen met zware make-up. Gebruik lichte basis make-up die je gezicht een natural look geeft.

#5 Kijk ontspannen en lach

Ons DNA is ingesteld op gezichten. Een glimlach herkennen we meteen en geeft ons direct een goed gevoel over iemand. Zorg dat je ontspannen kijkt, informeel en toegankelijk. Ontspan je gezicht en glimlach.

#6 Richt je gezicht naar de fotocamera

Kies een Facebook profielfoto die mensen direct aankijkt. Als je fotograaf een shot van je neemt, kijk dan recht in de camera. Richt je neus naar de camera.

#7 Kies een lichte of witte achtergrond

Als je wilt dat je haarlijn goed zichtbaar is op je Facebook profielfoto, kies dan voor een lichte of witte achtergrond. Kies zeker geen achtergrond die de kijker afleidt van je gezicht. Jij wilt de aandacht en niet wat zich op de achtergrond bevindt.

#8 Zorg dat je profielfoto in miniatuur zichtbaar is

De profielfoto die je uploadt heeft grootte 180 x 180 pixels. Facebook verkleint deze afmeting naar 160 x 160 pixels. Je profielfoto is tevens zichtbaar in de miniatuur (thumbnail), die verschijnt naast je Facebook updates. Deze miniatuur foto is 32 x 32 pixels. Zorg dat je profielfoto scherp en duidelijk is en ook zichtbaar in miniatuur.

Heb jij vragen over profielfoto’s of wil je een reactie achterlaten? Ga dan naar onderstaand commentaar venster en laat ons weten wat jij vindt van deze profielfoto tips.

 

About Juan Felix

Over de auteur: Juan Felix is social media consultant en eigenaar van klantrelatie marketing bedrijf Felix Relationship Marketing. Juan helpt grote Amerikaanse publieke figuren en merken als Mari Smith en Social Media Examiner met het professioneel inrichten en onderhouden van hun klantrelaties via social media. Mocht je tips willen ontvangen over het professioneel inrichten van je klantrelatie management met social media, mail Juan dan via customercare@felixrelationshipmarketing.com of volg hem via @juanflx.

0 comments